Livsstil

Mandags motivation: Plej dig selv og din alenetid

Hej derude!

Dagens (tirsdags) motivation bliver ikke så langt, som jeg sædvanligt stræber efter. Det er blandt andet fordi at mange af jer har vinterferie og kan (forhåbentlig) slappe af…. og så havde jeg et langt og gennemarbejdet indlæg i sidste motivationsindlæg med en masse guldkorn, hehe (læs der her). Det handlede om at gøre hverdagen nemmere.

Anyway, denne gang skal det handle om at pleje sig selv og sin alenetid. Jeg har nævnt det før, og jeg gør det igen, men min alenetid er blandt andet min restitution og det er ganske enkelt altafgørende for mit overordnede velvære. Der er måske nogle af jer der er startet studie, andre har eksamener eller lignende, hvor i sidder begravet i opgaver – andre har ferie og kan slappe af. Derfor vil jeg byde ind med, hvad jeg selv gør for at slappe af og stresse ned i pressede perioder.

KOM UD

Det lyder måske åbenlyst, men de dage, hvor man sidder begravet i en opgave er det vigtigt at minde sig selv om at komme udenfor. Lige pludselig er timevis eller nærmest hele dagen gået, uden man har været ude og få noget frisk luft. Jeg har først selv kunne få mig selv til at gå en tur bare for at ja… gå en tur de sidste par år. Men det gør altså en forskel. Førhen så jeg det som noget kedeligt bare at gå rundt, men nu nyder jeg det. En god podcast eller noget musik i ørene og så afsted. Eller endnu bedre; bare gå i fred og ro. Jeg føler personligt at jeg koncentrerer mig bedre, når jeg får frisk luft og rørt mig. Det kan være en gåtur i naturområder ved noget skov, eller en sø. Det kan være ren terapi for mig. Derudover nyder jeg mine daglige cyelture, der giver mig en god start og afslutning på min arbejdsdag.

RØR DIG

Dette er lidt qua det med at komme ud, men det er altid godt (for mig) at få rørt kroppen i pressede perioder. Når jeg har alt for meget der skal gøres og ordnes, hober det sig op i mit hovede og det kan ofte gøre, at jeg taber pusten og ender med at ligge på sofaen. Helt opgivende 😉 men hvis jeg gør det lige modsatte – at komme ud og gå, eller cykle – andre træner måske i fitness – så får jeg 100 gange tilbage, og føler et overskud og en fornyet energi. Find ud af hvad der virker for dig. Det behøver ikke være mere en 20-30 minutter. Det handler om at passe på sig selv – og nogle gange gøre de ting, man har brug for, og ikke kun de ting, man har lyst til 😉

HJEMMESPA

En ting jeg elsker, men som jeg i øvrigt gør alt for lidt. Hehe. Men jeg MÅ lige have lov at sige; noget af det mest undervurderede i hele verden er et FODBAD. For pokker venner, vi tager for lidt fodbad! Jeg sidder netop i skrivende stund med fødderne i en balje med varmt vand og lidt bobler i, et lille glas ved min side og ellers bare slappe af. Ahhhhh. Tag eventuelt en ansigtsmaske på imens. Det må jeg prøve næste gang. Men den følelse du får, når du tager fødderne op ad vandet, tørrer dem og kommer creme på. Mums. Det er seriøst en af de mest afslappende moments. Og det er altså med til at gøre hverdagen lidt mere lækker og luksuriøs. Det kan også være lige at få ordnet neglene, tage en hårmaske i eller lignende.

Noget jeg virkelig ser frem til er en fødselsdagsgave (fik jeg nævnt at jeg har fødselsdag på lørdag?) jeg har fået på forhånd af min veninde. Vi skal på spaophold til foråret. Åh jeg glæder mig!

Husk at tage tid til dig selv – og husk at det er helt okay, ja det er faktisk en nødvendighed! Brug din ferie på at genoplade. Du kan jo starte NU med et fodbad 😀

Relaterede indlæg

Ingen kommentarer

Skriv kommentar