Personlig

Voksenlivet: Bank, penge og husdrømme

Dét er noget, der fylder gevaldigt hos os i øjeblikket. Ikke voksenlivet som sådan. Men bank, budgetter og boligjagt.

Ikke at vi ønsker at skulle ud af vores lejlighed lige nu og her, men drømmen om mere plads begynder at blive større og større må jeg indrømme. Der er bare ikke særlig meget plads på 54 kvm, mens man har en lille starut og endnu mere legetøj til ham, der fylder hele stuen. Alt skal tænkes i opmagasinering og hvordan man får mest muligt ud af rummene i forhold til indretning. Alt kan jo lade sig gøre, men mere plads er alligevel meget velkomment nu. Og en bolig uden nogen der bor over – og under én. Ak.

Samtidig er jeg så glad for vores lejlighed. Jeg flyttede ind i den i 2009, så det er blevet til 9,5 år (allerede).

Men!!! Vi ser frem til fredag, for dér skal vi til møde i vores bank med henblik på et lånebevis og alt det, der hører til dette. Det er faktisk helt vildt spændende og ret voksent synes jeg 😀 Hvilken slags lån, hvor meget kan vi låne, budgetter, rådighedsbeløb osv. osv. Nogle af jer har erfaring med alle disse ting, men for os er det ganske nyt – ift boligkøb. Vores lejlighed i Valby er mine forældres, som de købte som forældrekøb i sin tid, og som vi så lejer gennem dem. Vores husleje er utrolig lav (virkelig lækkert), så det har krævet noget planlægning og strategi over, hvordan vi nogenlunde vil komme til at leve, når vi en dag skal flytte. Men det skal nu nok gå godt. Jeg er fortrøstningsfuld.
Vi har også lidt kontakt med nogle andre banker, så vi får nogle forskellige tilbud, vi kan tage stilling til, hvis vi nu ikke er helt tilfredse efter fredag. Det bliver spændende.

Og ja, så har vi forelsket os i et hus. Så kryds fingre for at mødet går godt på fredag. 😉

Hvis du har nogle råd eller kommentarer til dette emne, så skriv endelig. Det fylder som sagt rigtig meget herhjemme i øjeblikket og vi tager imod alt med kyshånd …

God dag.

Knus Camilla

 

Relaterede indlæg

2 Kommentarer

 • Svar
  Mette
  17. januar 2018 den 20:35

  Hej Cam. Min lille erfaring er, at man ofte kan forhandle om renten i forhold til banklånet. Det gjorde jeg, da jeg købte lejlighed, og jeg fik den lidt ned 😉
  Og i forhold til rådighedsbeløbet, så vidste jeg ikke, at jeg fik indflydelse på det beløb – jeg troede de havde nogle tal, og så var det reglen. Blot til info, hvis I ikke havde tænkt over at komme med et konkret beløb selv.
  Og til sidst…. Mangler I en køberrådgiver, så sig endelig til, for så kender jeg en super dygtig en, som samtidig er ejendomsmægler, og derfor ved præcist hvad han skal kigge efter! Jeg var glad for ham. Han var en god støtte for mit boligkøb.
  Ellers så pøj pøj. Og hold tungen lige i munden. Der er så mange ting….. Vær glad for, at I er to om at sidde til de møder.
  Dejligt at se du har det godt 🙂 Knus

 • Svar
  lena - Lelife.dk
  18. januar 2018 den 20:00

  Hvor spændende med huskøb 🙂 Vi bor i eget hus på 8. år og det er bare skønt med masser af plads og have sit helt egnet 🙂 Mit tip er, at snakke med flere banker, for at få det bedste tibud på lån. Og så skal I være opmærksomme på skjulte gebyrer. Vi havde b.la. en byggekonto, der kom en del uventede gebyrer på, som vi slet ikke havde været opmærksom på. Held og Lykke med huskøbet 🙂

 • Skriv kommentar