Livsstil

Mandags motivation: Nytårsforsæt

Hej søde læsere. Og godt nytår. Jeg håber i alle er kommet godt ind i 2018. Tænk engang, år 2018! Så er år 2017 et afsluttet kapitel. Jeg kan godt få en smule stress op til nytår, fordi jeg har så mange ting jeg “bare lige gerne vil ordne”. Jeg vil gerne have gjort hovedrent – både mentalt og fysisk, jeg vil gerne have styr på alt fra økonomi, budget, bank til rengøring af køleskab og oprydning i klædeskabet. Jeg kan godt lide at sætte nogle mål for mig selv i det nye år, men decideret at lave nytårsforsæt, det går jeg ikke så højt op i.

“I år vil jeg gerne træne hver dag og spise sundt”, eller “i år vil jeg være mere ansvarlig, men nu køber jeg liiiige den her”. Tænk over hvad du oprigtigt vil og drømmer om. Hvis du vil lave et skift, så bør du gøre det med det samme. Hvad kan du gøre lige nu for at opnå dine mål? Du kan have nok så mange undskyldninger med “jeg starter med det i det nye år” eller “jeg starter på mandag”. For mit vedkommende fører det sjældent nogen holdbar løsning med sig. I stedet hjælper det mig at arbejde med målsætning, som jeg især inden for det sidste halve år, har haft en del fokus på (og som jeg ønsker at arbejde endnu mere med).

LÆS OGSÅ: Mandags motivation: Følg dine drømme

Dermed vil denne mandags motivation handle om at “droppe” dine nytårsforsætter, og i stedet benytte dig af disse punkter inden for målsætning.

Specificér dine mål (så meget som muligt)

Det kan eksempelvis være et mål, at min blog bliver større. Det er jo et fint mål, men det vil blive endnu bedre, hvis jeg kommer med konkrete tal. For eksempel; jeg vil have 30.000 læsere om måneden. Eller; jeg vil vokse med 20.000 på instagram. Dernæst skal der skrives nogle noter ned omkring, hvordan jeg vil/kan opnå dette. Det kan eksempelvis være (noget så logisk) som at jeg vil blogge mere, indgå strategiske samarbejder, eller bruge penge på annoncer. Jo mere uddybet og detaljeret jeg beskriver mine mål, jo mere “overskueligt” vil det synes – og det kan give et kæmpe skub i den rigtige retning. Du vil føle dig tættere på det, og det er med til at give dig motivation. Men så skal du også arbejde for det.

Delmål

Delmål er en væsentlig faktor, når vi snakker målsætning. Og hvis du ønsker at være ambitiøs med dit mål. Du kan hurtigt komme til at glemme, eller direkte overse de succeser du opnår undervejs – på vejen mod dit endelige mål. Men med delmål husker du at få de “små” succesoplevelser, der vil komme undervejs. Bare fordi du endnu ikke er der, hvor du gerne vil være, så er det vigtigt at klappe dig selv på skulderen for de fremskridt, du opnår. Det er væsentligt at opretholde motivationen til at sætte delmål, når man er på vej mod et stort mål, ellers kan det pludseligt virke uoverskueligt og du kan risikere at miste motivationen, hvis du oplever noget tilbagegang.

Synliggør dine mål

Jeg har en notesbog, hvor jeg skriver alverdens ting i. Men dét jeg oftest kigger på i den, er mine mål, men også hvorfor mine mål er som de er. For mit vedkommende kan det for eksempel være ord om Mikkel og Louis, steder jeg gerne vil opleve, ting jeg vil opnå, udføre og arbejde på. Alt sammen ting som jeg gerne vil beskytte, fortsætte med at have i mit liv, men også ting jeg gerne vil opnå. Man kunne eksempelvis også lave en slags moodboard, som kan hænges op i hjemmet, på kontoret, soveværelset eller lignende. Du kan også have en collage som baggrund på din telefon, så du dagligt kan blive motiveret til at arbejde på dine delmål og mål.  Hvad end der virker for dig, så du hele tiden kan minde dig selv om dine mål.

 

Det var blot et par ord om mål (i stedet for nytårsforsæt). Jeg håber det kunne give noget blod på tanden til at fortsætte din drøm. Du kan sagtens. Og du vil takke dig selv for at gøre det.

Må i alle få en skøn mandag.

Knus Camilla

Relaterede indlæg

Ingen kommentarer

Skriv kommentar