Livsstil Personlig

Mandags motivation: Find din motivation

Hej i søde mennesker. Det er nogle mandage siden, jeg sidst har skrevet et motivationsindlæg. Og sagen er den, at jeg faktisk selv har været inde i en lidt demotiverende periode. Jeg har haft svært ved at tage mig sammen til overhovedet at få skrevet på bloggen. Der har været travlt på arbejdet og i hjemmet på grund af sygdom, og sådanne perioder skal man nok bare acceptere kommer. Jeg vil gerne skrive indlæggene med det samme til jer, i stedet for at skrive en masse indlæg på forhånd. Så føler jeg det er mere ægte og noget, jeg har fået ud gennem fingrene med det samme.

Jeg vil i dag skrive lidt om motivation, hvordan vi kommer over dagligdagens opgaver og finder den motivation, der mangler for at opnå de ting, vi gerne vil og ikke mindst fortjener.

Først og fremmest skal du naturligvis identificere på hvilket område, du mangler motivation; i skolen, i hjemmet, træning, kost, rydde op eller hvad det kan være. Uanset hvor stort eller småt det er, så skal du tydeliggøre over for dig selv, hvad du vil opnå. Ofte holder vi os selv nede med negative tanker om os selv, eller tvivl og bekymringer. Det gør jeg også selv sommetider. Vi tænker “hvad hvis det går galt?” eller “hvad hvis folk synes det er mærkeligt/griner ad mig?” osv. Det er forkert. Vi skylder os selv i det mindste at prøve. Du vil aldrig fortryde at have prøvet noget, du virkelig brænder for. Du vil tværtimod fortryde, hvis du aldrig prøver. Det er den essentielle motivation eller passion her i livet, som er vigtig at prøve at identificere.

Så kan det være motivation indenfor et lidt mindre område. Det kan eksempelvis være motivation til at tage opvasken, få ryddet op i kælderen, lave mad, lave lektier osv. osv. Lad være med at udskyde dine små eller store projekter til en given dag, periode eller noget helt tredje. Start i det små, men start med det samme tanken strejfer dig. Gå i gang lige nu og her – fordi du kan! Ofte opstiller vi sådan nogle fjollede regler om at livsændringer skal foretages på bestemte uger/måneder/tidspunkter. Drop det. Du kan ændre hvad du vil, lige når du vil, for ellers vil der være en ny undskyldning eller dato det kan udskydes til. Du er den eneste der kan ændre de ting – og det skylder du dig selv. Det handler om vaner, og det tager lang tid at ændre dybe vaner. Specielt hvis det er handlinger, hvor du dårligt tænker over grunden til det. Bliv bevidst om det og begynd at handle på det. Det forsøger jeg selv.

Jeg selv har fået en succesoplevelse over at få skrevet dette indlæg her til aften, til trods for at jeg ikke har fået søvn i nat på grund af Louis, samtidig med at have haft en lukkevagt på arbejdet. Jeg ville hellere ligge og kigge på ligegyldigt tv, men nu sidder jeg og er rigtig glad over at have fået skrevet det her ned til jer.

Vi er rigtig gode til at undervurdere hvor meget magt vi selv har. Vi har konstant tankestrøm kørende i hovedet, og hvis disse tanker oveni er negativtladet, så er det at det ikke går fremad. Prøv at tænk over hvor meget magt vi selv har. Udnyt det positivt til dig selv. Respekter dig selv og tal ordentligt til dig selv inde i hovedet. Det er en lang proces, men ved at blive mere bevidst om det kan du langsomt ændrer det. Øve sig i det. Vær din egen bedste ven. Hver gang du skal overkomme noget, så tænk på det råd, du ville give din ven/veninde, en du virkelig holder af – og behandl dig selv på samme måde. Der er ikke noget galt i at tage sig tid til sig selv, eller sætte sig selv først.

Det lyder måske en anelse lommefilosofisk og jeg er langt fra selv perfekt indenfor disse områder. Men jeg øver mig, og ved at skrive det ned og dele med jer, føler jeg allerede at jeg bliver bedre til at tænke i den her tankegang. Jeg håber at det har givet mening for bare lidt af jer derude.

God aften.

Knus Camilla

Relaterede indlæg

6 Kommentarer

 • Svar
  simone
  22. januar 2018 den 21:47

  Meget inspirerende indlæg! <3

 • Svar
  Marie Terese Duhn
  23. januar 2018 den 9:12

  Tak for dine gode råd – det kan være tiltrængt her i januar <3

  • camillakorsgaard
   Svar
   camillakorsgaard
   23. januar 2018 den 18:53

   Tak, det er jeg glad for du synes. Det er også noget jeg selv arbejder med. Så det er kun dejligt at kunne give videre.
   God aften.

 • Svar
  Ea
  23. januar 2018 den 18:10

  Virkelig godt indlæg! Det er altid rart med lidt motivation, specielt i denne mørke tid ☺️

  • camillakorsgaard
   Svar
   camillakorsgaard
   23. januar 2018 den 18:54

   Hvor er det dejligt at høre Ea. Tusind tak. Ja i denne mørke tid kræver det lidt ekstra motivation 🍀

  Skriv kommentar