Livsstil Personlig

Mandags motivation: Følg dine drømme

Godmorgen mine søde læsere. Og velkommen til anden (rigtige) omgang af mandags motivation.

Jeg håber at i alle har haft en dejlig juleaften igår, og må i få nogle gode juledage. ❤️

Sidste mandag snakkede jeg om stress og travle perioder, og jeg kom med mine råd til at tackle det bedst muligt. Du kan læse indlægget lige HER . I dag synes jeg det skal handle endnu mere om én selv, end om andre mennesker. Så snup en kop kaffe og sæt dig godt til rette ☺️

Jeg tror at mange af os er opdraget, både bevidst og ubevidst, til at sætte andre mennesker først. Det lærer vi igennem opvæksten og vi bliver påvirket af samfundet og dem, vi omgives med. Og selvom det er nogle gode værdier at kunne sætte sig i andre menneskers sted, næstekærlighed og empati, så bør vi ligeledes bestræbe os efter at respektere os selv og vise sig selv kærlighed. Det kan være svært overhovedet at sætte sig i andre menneskers sted, hvis ikke du først har lært at elske dig selv.

Det kan egentlig være fjollet at skrive det ned på denne måde, for hvis der er een ting, der er sikkert, så er det at du har dig selv hele livet. Derfor er det utroligt vigtigt at være sin egen bedste ven.

Noget som jeg forbinder med at være sin egen bedste ven, det er netop at respektere sig selv, være tro mod sig selv og sine drømme. En ægte ven ville jo aldrig stoppe dig i at gøre dét, der gør dig lykkelig. Og hvorfor skulle vi så selv sætte en stopper for vores drømme? Vi bør ikke stå i vejen for os selv, men det kommer vi ofte til på grund af ting og mennesker, der påvirker os. Vi kommer med en masse undskyldninger, der bunder ud i bekymringer og uvished. Det kan også være, at vi fokusere lidt for meget på det, der gik galt i fortiden, fremfor for de ting der gik rigtig godt – som der oftest er mange flere af, end de fejl, vi har begået. Men fejlene er dem, der fæstner sig i hukommelsen, idet det som regel er der, man har været mest følelsesladet. Jeg har op- og nedture ligesom alle andre og en ting, der har været fælles, hvis jeg har været i en dårlig periode er, at jeg enten har mistet mit fokus, eller også har jeg undertrykket mine drømme og behov – og dermed mig som person.

Hvis jeg lige pludselig glemmer hvorfor jeg elsker at lave det, jeg laver, eller har følt at jeg skulle begrænse mig, så har det påvirket min overordnede velvære og mit humør. Derfor er det uhyre vigtigt, at finde noget du brænder for og samtidig holde fokus på det, ved for eksempel at sætte nogle mål og delmål.

Hvis du endnu ikke ved, hvad din passion er, så fat mod. Ud og oplev en masse og gør mere af det, der gør dig glad. Prøv og tænk i, at hvis du skulle vælge en ting at lave, uden du skulle bekymre dig om at fejle, om økonomi, familiens opbakning og så videre – hvad ville du så lave? Ville du lave det, som du laver i dag? Eller har du en skjult drøm, du ville føre ud i livet?

Mange finder først deres sande passion et stykke inde i livet. Der er også nogle, der har passion for ét, men udvikler og erfare sig gennem livet til pludselig at ville noget andet. Det kan også være at mit liv lige pludselig tager en anden drejning, men sådan som jeg lever mit liv nu, det trives jeg i.

Husk dig selv og vær din egen bedste ven. Giv ikke op på dine drømme. Jeg ser for eksempel frem til januar måned, hvor jeg skal starte på et kursus om at opbygge sin egen business. Det kommer jeg til at kunne tage i min fritid, så jeg stadig kan hygge mig på mit arbejde. Det bliver helt utroligt spændende og enormt lærerigt.

Jeg håber i kunne bruge det. Hav en skøn mandag.

Knus Camilla.

Relaterede indlæg

Ingen kommentarer

Skriv kommentar