Jul

Jul 2017: Min Christmas Tag

Godmorgen til dig.

Hvis du har lidt tid her til morgen, så snup en kop varm kaffe eller te og læn dig tilbage og læs dagens indlæg. Det kommer til at omhandle julen, hvad jul er for mig og hvad mine traditioner er. Alt sammen svaret ud fra spørgsmål. God læsning – og ikke mindst god dag.

Hvornår begynder du at blive spændt omkring julen?

Det kan jeg blive næsten hele året. 😀 ej. Men jeg må indrømme, når jeg laver flæskesteg til aftensmad, så bliver der sat julemusik på i køkkenet. December eller ej. Men jeg tror jeg bliver sådan rigtig spændt omkring julen i oktober måned. Der begynder jeg at forberede lidt juleting, som jeg kan se frem til.

Får du stadig adventsgaver – og har du en julekalender?

Ja, det gør jeg faktisk. Mikkel og jeg giver hinanden adventsgaver og det er utroligt hyggeligt at sidde og åbne en gave hver søndag sammen. Derudover har jeg to julekalendre. Chokolade selvfølgelig. En fra Sv. Michelsen og en fra Peter Beier (børneudgaven). De er SÅ GODE!!! Og nå ja, to skrabekalendre, men de er altså allerede skrabet. Og der var sørme gevinst på dem begge. Det er lige før jeg overvejer at købe nogle nye 😀

Hvad er din yndlings julefilm?

Hvis jeg skal tænke yndlings fra da jeg var barn, så må det nok være Alene Hjemme, den i New York med due-damen. I mine øjne er det en kæmpe klassiker, der hører julen til, og jeg skal da naturligvis også se den, når den bliver vist i fjernsynet.

For nogle år siden så jeg The Holiday for første gang. Og for pokker, hvor er den også god. Den kan jeg heller ikke blive træt af at se. Den er så sød og hyggelig.

Har du nogle særlige juleminder?

Jeg har en del, synes jeg. Jeg husker tydeligt, hvordan jeg var ved at revne af glæde og jeg var så spændt på juleaften, da jeg var lille. Dengang skulle vi alle (prøve) at sove til middag, hvilket aldrig gik særligt godt. Derefter sad vi og hyggede med Disneys juleshow i stuen, og så skulle vi køre til Greve til min onkel og tante og deres tre børn. Mine juleaftner hos dem tænker jeg tilbage på med stor glæde. Vi var et hav af mennesker – små børn, store børn, forældre og bedsteforældre.

Jeg synes dog også, at der har været noget helt særligt ved den første jul, Mikkel og jeg har holdt sammen. Den første jul hos mine svigerforældre (og dermed ikke jul med mine egne forældre), samt den første jul som forældre.

OG i dag skal jeg til juletamtam i min søns vuggestue. Selvom det måske er lidt fjollet, så glæder jeg mig virkelig meget til at tilbringe tid med ham dernede.

Hvordan ser din juleaftensdag ud?

Jul 2016 i Islev hos mine søde svigerforældre

Jeg står forholdsvist tidligt op og spiser en god gang morgenmad derhjemme og tager et dejligt, langt bad. Derefter bliver jeg hentet af mine forældre tidligt om formiddagen, hvor vi kører ud til Bispebjerg Kirkegård og går en tur for at lægge en blomst  og ønske god jul til min farmor, farfar og min fars faster. Det har vi gjort lige siden jeg kan huske og det er noget, jeg håber vi kan føre videre en dag. Louis var med sidste år og skal med igen i år.

Derefter tager jeg hjem til mine forældre, hvor jeg nærmest ligger på langs på deres sofa hele dagen, mens der kører juleprogrammer i fjernsynet, og min far laver lækker flæskesteg og and, der dufter så skønt hele dagen. Åh, min mund løber allerede i vand 😀

Om eftermiddagen kommer gæsterne, så vi alle kan se Disneys juleshow i fjernsynet. Til det har min mor  som regel enten lavet æbleskiver eller bagt småkager, som vi hygger med.

… Og ja, så begynder julemiddagen så småt. Her kan vi sidde længe og smovse god mad i os og snakke og hygge. Når vi har spist og slået maver, mener jeg at vi rafler. Der har vi alle en gave med til en værdi af 20-30 kroner, og det er ikke altid det er noget, der er lagt alt for meget kærlighed i. Hehe.

Så er det tid til risalamande, som vi alle naturligvis skal have en portion af, selvom vi for længst er mætte. Vi bliver alle lidt som små børn, der gerne vil have mandelgaven, og det kan godt blive trukket ud i lang tid, hvem der har fået den. Bare for at tvinge 2-3 portioner i de andre 😉

Hvad spiser du juleaften? 

I vores familie bliver der både lavet flæskesteg og and. Jeg spiser begge dele, og er generelt glad for at spise lidt af det hele. I min svigerfamilie bliver der også lavet julemedister.
Jeg kan ikke lide brune kartofler, men til gengæld hører der franske kartofler til vores julemiddag med familien. Franske kartofler og brun sovs. MUMS! og en lille klat rødkål.

Har du nogle juletraditioner?

Som jeg skrev ovenover, så er en af de helt faste traditioner, at jeg tager på kirkegården med mine forældre. Det synes jeg er så hyggeligt, og jeg nyder at tilbringe tiden med mine forældre, hvor vi går langs de små stier, hvor der er fyldt med blomster, lys og pynt, som folk lægger hos dem de har kær. Endnu smukkere er det, når det har sneet og græsset er dækket af et hvidt lag, der brydes af lys og blomster.

Derudover har jeg faktisk også en tradition med min ene brors tre børn. Hvert år er de kommet hjem til mig en fredag eller lørdag i december, hvor vi har julehygget med at bage småkager, pebernødder, set julefilm og spist risengrød. Og så har vi lånt en kæmpe madras af mine forældre, som vi har fyld stuegulvet med, og så har vi ligget og sovet der i stuen. I år er det dog ikke blevet til noget, fordi vi har skullet noget hver weekend – og det kan jeg faktisk mærke, at jeg har lidt dårlig samvittighed over. Det er altid så hyggeligt at have dem hjemme hos mig.

Hvad er dine yndlings julesange?

Jeg tror ikke jeg kan vælge nogle decideret yndlings. Det er min liste for lang til. Men jeg er især glad for “Fairytale of New York”, “Driving home for christmas” og “Do they know it’s christmas”.

Hvad er den bedste julegave, du har fået?

Jeg har fået mange gode gennem tiden. Men den jeg tænker på nu, fik jeg for nogle år tilbage. En julegave af Mikkel. Det var faktisk sådan en smartbox med en hotelovernatning. Men ved siden af, havde han skrevet det sødeste kort, hvor han skrev om mine barndomsminder hos min kære afdøde mormor, der boede på Fyn. Han havde derfor fundet et hotel i det område, og så ønskede han at se de steder, hvor jeg havde tilbragt mange gode stunder. Det var så personligt og ramte lige mine følelser.

Ægte eller falsk juletræ?

Det må nok være ægte. Men det er nu kun fordi, jeg ikke har erfaring med falsk juletræ.

Hvad er din yndlings julekalender fra tv?

Jeg har altid været en rigtig Pyrus-fan. Jeg drømte om at blive som Hr. Bertramsen, der ordnede bøger, papirer og skrev notater. Og ja, havde besøg af nisserne naturligvis. Men jeg kan nu også godt lide Krummernes Jul.

Hvad er det bedste ved julen?

Julen giver mig glæde. Jeg elsker samværet med familien, jeg elsker maden (og chokoladen), jeg elsker hyggen og magien. At store og små slipper fantasien løs. At give gaver til dem jeg elsker. Og musikken. Og julefilm. Jeg elsker alt ved julen. Simpelthen. Faktisk

Hvad er dine top 3 ønsker i år?

  • Et hus
  • En opvaskemaskine
  • Søvn

Please? Det er vel ikke for meget at forlange?! Nej min ønskeliste ser noget anderledes ud, men ovenstående ville da ikke gøre noget.

Hvad er det bedste i julen for dig?

 

Relaterede indlæg

Ingen kommentarer

Skriv kommentar