Ikke kategoriseret

Lort puha pølser prut

Ja, hej og velkommen til 😀 I dag skal vi snakke lidt om lort.

Når man er en del af børneverdenen – både rent professionelt, men også som mor, ja så kommer man ikke udenom dette emne.

”Har du lavet pølser, skat?” eller “Har du lavet puha?”?!?!?!?!??!

Sådan hører jeg flere mødre spørge deres børn. Hvis vi nu skal svæve lidt over de ord, vi bruger (og det tvinger jeg jer til i dette indlæg), så kan jeg blive forvirret over ovenstående spørgsmål, der bliver stillet til små børn. De kan jo ikke lave pølser?! Jeg kan ikke lave pølser. Eller måske jeg kan, men jeg har aldrig prøvet at lave mine egne pølser. Pølser er i mine øjne noget, som vi spiser. Med ristede løg og sennep og ketchup. Derfor synes jeg det er forvirrende at skulle blande to så forskellige ting sammen overfor vores børn. Bevares den ene ting spiser vi og efter noget tid kommer det ud af den anden ende. Men jeg vil nødig forbinde det med hinanden.

Eller hvis vi spørger om vores lille elskling har lavet “puha”. PUHA. Hvad er det for et ord at bruge. Det minder mig om Mick Øgendahl i tak for i aften, der skælder sin hund ud. Puha er et negativt ladet ord, og siger vi det til vores små børn, når de har lavet lort, bliver det så ikke betragtet som noget negativt? Eller er det bare mig. Har du lavet puha? Puha hvor det lugter…..

Lige fra vores børn er blevet født går vi meget op i, at de laver lort, at den har den rigtige konsistens, farve og lugt. Ja vi hepper jo nærmest på den lille, når den skider bleen fuld. Hvorfor skal man så pludseligt gå og kalde det “puha”. Jeg kan da stadig give Louis en rose og en high five når han har lavet en ordentlig dej i bleen. Det skal jo ud for pokker 😉

Hvorfor bruger vi så mange forskellige ord til sådan en almindelig ting. Burde vi ikke bare kalde en lort for en lort? Eller er det for grimt et ord? Nogle gange kan jeg også finde på at spørge, om han har pruttet. Hvis han så ikke har, så var det jo bare en luftprut.

Hvad kalder i jeres børns lort/pølser/prut/puha/afføring? Hvad bruger de af ord nede i institutionen? Bruger i de samme begreber, eller skal din lille elskling lære, at det hedder pølser derhjemme, og lort i vuggeren?

Jeg er nysgerrig.

Relaterede indlæg

2 Kommentarer

 • Svar
  Camilla Christine
  5. oktober 2017 den 18:05

  Jeg siger også LORT, haha. Netop fordi at pølser er noget man siger og puha er et ord man kan bruge i sætninger generelt. Så helt enig, og jeg arbejder selv med børn. Bliver forældre stødt over det udtryk er man for sippet… synes jeg!

  • Camilla Korsgaard Schultz
   Svar
   Camilla Korsgaard Schultz
   10. oktober 2017 den 20:08

   Lige præcis Camilla. ? det er ret sjovt / interessant så forskelligt vi alle ser på det.

  Skriv kommentar