Mor

DER BLIVER ALLIGEVEL RET MØRKT HVA?!

Vi er stadigvæk i sommerhus. Det har vi været siden lørdag. Og det er sen aften lige nu.

Mikkel og jeg (og Louis selvfølgelig) er alene nu. Mine søde svigerforældre tog spontant en tur til Italien i dag, for at få lidt c-vitamin og varme himmelstrøg. Behøver jeg sige, at jeg er (bare en lille smule) misundelig?

Natten til i dag var ikke god. Louis var utrolig urolig og vågnede med over 39 i feber. Lille mus. Heldigvis har han sovet fantastisk i lang tid, så jeg havde heldigvis lidt i søvndepoterne. Hele natten gik med at trøste, nusse, give vand, nusse, gå rundt med ham i min favn og lidt mere af det hele én gang til.

Nu er vi ligesom helt alene. Helt uden voksne. Det lyder fjollet, men det er altså lidt mærkeligt 😀
Når lyset bliver slukket, så er der altså slukket. Der er ingen gadelamper, ingen billygter, ingen baggrundsstøj. Bare stilhed. Og mørke. Der er sort faktisk! I nat blev jeg lidt mørkeræd, åbenbart. Jeg har en livlig fantasi og den kan hurtigt løbe afsted med mig. Mikkel nåede lige at sige, at han synes han hørte noget. Og pludselig forestillede jeg mig en gammel skikkelse (gamle mennesker er VILDT uhyggelige i mørke) kravle hen mod vores seng. Jeg forestiller mig også, at se skræmmende ting i spejlet (tildels muligt. Jeg har fået en teenagebums i face, og trætte, sorte render under øjnene).

 

Altså. Jeg ville nok godt kunne beskytte Louis (og Mikkel :-P) fra den gamle skikkelse og fra alle spøgelserne. Men ved sgu ikke helt med de sindssyge naboer. I ved dem, der går rundt med hvide papirsposer som hoveder. Jeg ved heller ikke med hende den japanske pige med det sorte våde hår, der sikkert er på vej ud af fjernsynet ved siden af… Eller bare kravler rundt i loftet i stuen. Eller kommer frem i badet. Dem kender i godt ikke?!

 

Nåmen, det blev alligevel muligt at fortrænge de uhyggelige tanker for en stund. Og så blev det faktisk ret hyggeligt. Når man alligevel opgav at få søvn, fordi Louis havde brug for sin mor. Brug for sin mors favn, duft, rolige åndedrag, nussen og kyssen. Bare være… Midt i alt det sorte og stille overvandt vi det sammen.

Godnat, og sov godt.

Relaterede indlæg

Ingen kommentarer

Skriv kommentar