Morlivet

At rejse med en baby – flyveturen

img_3015

Som de fleste ved, er vi i øjeblikket på ferie. Og for pokker hvor er det skønt. Det vil jeg skrive mere om. Men først tænkte jeg på at skrive vores erfaringer ned, som vi har gjort os fra flyveturen. Det kan jo være, at der sidder nogen, der ligesom os, er lidt spændte på den første rejse med baby.

Lad os starte fra begyndelsen. 😃

Da vi kom ud i Københavns lufthavn skulle vi hente en airshell til vores klapvogn, som vi havde bestilt på forhånd. En slags beskyttelses taske, der passer på, at vognen ikke går i stykker. Rigtig smart – og du har den under hele din rejse.
Dernæst skulle vi over til bagageudleveringen og så op til Security. Husk på forhånd at have styr på væsker osv. Vi havde nogle pakker smoothies med til Louis, som skulle op ad tasken så det hele var synligt. Men babymad er ok at have med 👍🏼 det er dejligt.

Af bagage havde vi pakket en kuffert hver til Mikkel og jeg, samt en lille kuffert (dem, der fungerer som håndbagage) til Louis. Børn må have op til 10 kg bagage med. Og det er altså noget vi udnyttede.
Håndbagage valgte vi at bruge vores kamerataske som den ene, hvor vi også kunne have diverse ting i, samt Louis’ pusletaske med bleer, vådservietter, ekstra tøj, mad, snacks, drikkelse, stofbleer, sutteflaske, ekstra sut, ammebrik og lidt legetøj.
Derudover havde vi taget hans egen dyne med, som vi bare gik med løst over pusletasken. Den var rigtig god at have med op i flyet. Både fordi der er køligt i flyet, men også fordi at det gav Louis noget genkendelighed og noget han kunne putte i.
Jeg kan helt klart anbefale, at pakke på denne måde. Det var så dejligt at have alt det nødvendige til Louis inden for rækkevidde.

Nåmen så nåede vi jo til flyveturen. Jeg kan umuligt være den eneste mor, der bliver lidt spændt (okay lidt nervøs) over, hvordan baby nu vil håndtere at lette og lande. Jeg ville få det så dårligt, hvis han sad og fik ondt i ørerne, og man ikke kunne forklare hvorfor.
Jeg havde hørt, at det hjælper at enten amme eller give sutteflaske. Problemet er bare, at Louis aldrig har gidet at tage flaske, og jeg har under hele amningen brugt ammebrik. Og det ville altså være lidt bøvlet at skulle sætte sådan en fast på babselut foran medpassagerer. Samtidig skal baby jo spændes fast med en sele, der bliver sat på din sele. Så i sidder oprejst sammen. Så synes jeg det er lidt svært at skulle amme.
Da vi skulle lette forsøgte vi i stedet med vand i sutteflaske og gav så også en smoothie fra Nestlé (den med broccoli og pastinak er et hit her). Og den suttede han direkte fra pakken mens vi lettede. Derefter fik han sin sut og gumlede godt på den.
Han reagerede slet ikke på trykket, så det var rigtig dejligt!

Flyveturen tog omkring tre timer. Så det var jo ikke så slemt igen, men for pokker hvor er man låst på sit lille sæde. Selvom Louis var hammer træt, havde han svært ved at falde helt i søvn. I stedet betragtede han alle folk i flyet og lige så snart der var nogle der kiggede på ham, var han klar med smil og vinken. Søde unge!!! Engang imellem tog jeg ham med og gik lidt ned af gangen. Jeg viklede ham ind i dynen så han blev skærmet lidt og kunne sove.

Da vi skulle lande tilbød vi endnu en smoothie, men så var det altså ikke sagen mere. Så det blev bare til lidt slurke vand og ellers bare sutten under landingen. Og det gik over al forventning. Han blev slet heller ikke påvirket af trykket denne gang. Hold k… hvor var vi stolte af ham!

Så mit råd er nok at bevare roen selv, og sørg for at have en sutteflaske med vand, en sut og lidt smoothie eller lign. Og evt en putteklud eller bamse, hvis dit barn har sådan et.

Det var den bedste “første flyvetur med baby”. Louis faldt i søvn på Mikkels mave på vej til hotellet, og derefter faldt han i søvn på min mave, mens Mikkel checkede ind på hotellet.

Jeg kan helt klart anbefale at rejse med små børn, hvis man har muligheden for det. Vi får så mange oplevelser sammen og er tætte på en helt anden måde, end derhjemme.

img_3105

Relaterede indlæg

Ingen kommentarer

Skriv kommentar