Mad og drikke

Madplan uge 7

Madplan:

Mandag d. 13. Gullasch suppe

Tirsdag d. 14. Farsbrød med kartofler og brun sovs

Onsdag d. 15. Rester

Torsdag d. 16. Wok med kylling

Fredag d. 17. Fødselsdag

Lørdag d.18. Sandwich

Søndag d. 19. Benløse fugle med kartoffelmos

Indkøbsliste:

Gullasch suppe (fra Mou)

1 pakke hk. kalv og flæsk

Æg

Løg

Hvidløg

Mælk

Bacon i skiver

1 pose kartofler

Fløde

Ribsgele

1 pakke nudler

Tre kyllingefileter (to til torsdag, én til lørdag)

Peberfrugt

Broccoli

Gulerødder

Bambusskud

Kokosmælk eller sur/sød sauce til wok

Baguette

Salat til sandwich

Creme Fraiche til dressing

Okseklump

Røget bacon eller spæk til benløse fugle

 

Opskrifter:

Farsbrød:

1 pakke hk. kalv og flæsk

1 æg

1 løg, finthakket

1 fed hvidløg, finthakket

1 spsk timian, finthakket

1,5 dl mælk

2 spsk mel

1 pakke bacon i skiver

Evt. lidt havregryn

salt og peber

Kartofler:

En lille pose kartofler
2-3 spsk jomfruolivenolie eller lidt smeltet smør
evt. 1 spsk tørret timian

Sovs:

Fløde

1 spsk ribsgele

salt og peber

sovsejævner

kulør

Fremgangsmåde:

Farsbrød og sauce:

Rør det hakkede kød godt med salt og peber. Tilsæt mel, evt. havregryn, 0,5 dl mælk og æg og rør farsen glat.

Kom farsen i et lille ovnfast fad (ca. 16 x 22 cm) og form den til et farsbrød.

Kom bacon på farsbrødet og brun det midt i ovnen. Skru ned for ovnen, hæld resten af mælken omkring farsbrødet og bag det færdigt. Tag farsbrødet ud og hold det varmt.

Fjern mælkeskindet og si mælken over i en tykbundet gryde. Tilsæt fløden sammen med ribsgelé, salt og peber.

Bring saucen i kog, tag gryden af varmen og rør saucejævner i. Kog saucen ved svag varme og under omrøring i ca. 1 min. Smag til.

Skær den forlorne hare i skiver i fadet. Serveres med sauce, kartofler og ribsgele.

Bruning

Ca. 20 min. ved 220 grader i ovnen.

Bagetid

Ca. ½ time ved 170 grader i ovnen.

 

Kartofler:

Skyl kartoflerne og skær dem i halve eller kvarte. Koges i en gryde. 

Hvis du har ekstra tid, kom kartoflerne i et fad og kom i ovnen til resten af maden er færdig. 

 

Wok med kylling:

1 pakke nudler

To kyllingefileter (to til torsdag, én til lørdag)

Rødløg

Hvidløg

Peberfrugt

Broccoli

Gulerødder

Bambusskud

Evt. andet grønt…

Kokosmælk eller sur/sød sauce til wok

 

Fremgangsmåde:

Kylling skæres i mindre stykker og steges i wokken

Rødløg skæres i både og hvidløg snittes i mindre stykker – kom det i wokken

Vand sættes i kog i en gryde

Resten af grøntsagerne snittes og tilføjes wokken

Kom nu woksauce/kokosmælk i og lad simre under låg i nogle minutter, mens nudlerne kommes i gryden

Hæld vandet fra nudlerne og kom nudlerne i wokken. Vend det hele.

 

Sandwich:

Baguette

Kyllingfilet, stegt og skåret i strimler

Salat til sandwich

Creme Fraiche og krydderier til dressing (evt. god karrydressing).

 

Benløse fugle med kartoffelmos:

Okseklump

Røget bacon eller spæk

ca 3 gulerødder

1 løg

vand eller buillon

2 spsk mel

Mælk

Kartofler til mos

 

Fremgangsmåde:

Skær okseklumpen i tynde skiver. Bank dem fladt på et bord. Krydr med salt og peber.

Rul, og snør kødet. Brun de små ruller i en gryde med lidt olie. Skær løg og tilsæt.

Tilsæt vand og tomatpure. Dækkes med låg og braiseres i gryde til kødet er mørt, ca 1-1.5 time.

Tag de benløse fugle op, si løg og gulerødder fra væden.

Hæld væden tilbage i gryden og jævn med meljævning. Pisk godt igennem i gryden, så det ikke klumper.

Pisk halvdelen af meljævningen i, og tilsæt mere, hvis sovsen skal være tykkere.

Smag til med salt og peber. Tilsæt kulør.

Varm de benløse fugle i sovsen.

 

Serveres med kartoffelmos.

 

Følg endelig med på min InstagramFacebook og på Bloglovin hvis du har lyst.

Relaterede indlæg

Ingen kommentarer

Skriv kommentar